Waar je op moet letten als je wilt gaan daten !!

Let op als je wilt daten !!

Onze site is ervoor bedoeld om die ene speciale te vinden die jij zoekt. Als je dan die ene speciale hebt gevonden waarmee het online goed klikt, dan ben je natuurlijk benieuwd of het "offline" ook iets kan worden tussen jullie. Voordat jullie aan een date beginnen, is een wel het een en ander waar je over na moet denken. Voor je eigen veiligheid hebben we een paar tips voor je uitgelicht :


Ga nooit in op een SMS-verzoek met een 4-cijferig nummer en maak geen geld over.

Ga nooit in op een direct of indirect verzoek om geld over te maken. Probeer indien mogelijk om eerst persoonlijke gegevens te controleren van degene waar je contact mee hebt. Maak nooit zomaar geld over om wat voor reden dan ook. Met daten vraag je immer geen geld maar liefde.

Geef nooit zomaar je prive-gegevens of je prive email adres.

Wanneer je jouw e-mailadres aan mensen geeft, kan het zijn dat deze persoon achter je achternaam komt en daarmee ook aan je adres. Dit geld ook voor je IP-adres. Dit kan gevaarlijk zijn. Daarom raden we je aan om in eerste instantie gebruik te maken van het berichtensysteem van de de site, waarbij je prive-gegevens niet te achterhalen zijn. Deze zijn binnen onze site volledig afgeschermd. Wanneer je besluit wél je prive e-mailadres of andere prive gegevens vrij te geven, maak dan een ander email adres aan voor al je mail van andere members. Als iemand dan misbruik maakt van je e-mailadres, dan hoef je nieuw aangemaakte email adres te blokkeren of zelfs te verwijderen. Zorg ook dat je voornaam en je achternaam geen deel uitmaakt van dit nieuwe email adres. Gebruik dus liever: leukemeid@outlook.com in plaats van anja.klok@ziggo.nl. Zo blijf jij met je naam in ieder geval beschermd.

Wees niet te gehaast en loop niet te hard van stapel.

Wanneer je met daten wilt beginnen is het belangrijk dat je zeker weet dat je het wilt en dat je er voor 100% voor open staat. Laat je dus niet verlijden terwijl je er nog niet helemaal zeker van bent. Laat je niet dwingen tot acties die je niet wilt en doe dit ook bij anderen niet. Wees niet te opdringerig en blijf te alle tijden netjes en beleefd.

Leer iemand beter kennen en vorm je zelf een beeld.

Voordat je elkaar de eerste keer gaat zien is het belangrijk dat je wel enige vorm van een vertrouwensband met elkaar heb opgebouwd. Zorg dat je niet verleid word door je gevoel en je verlangen maar wees realistisch. Je leert elkaar een groot deel kennen via contact, maar je kan ook om foto's vragen. Deze kunnen recent zijn maar ook al wat ouder. Zorg er voor dat het plaatje in je hoofd klopt met de foto die je evt te zien krijgt. Om vertrouwen met elkaar op te wekken kan je ook telefonisch contact met elkaar tot stand brengen. Hieruit kan je vaak al opmaken of dit de goede match voor jou zal zijn. Als iemand probeert jouw vragen te ontwijken of je betrapt iemand op leugen dan is het misschien tijd om dat contact te verwijderen. Wanneer de persoon die je graag wilt ontmoeten toch niet aan jou verwachtingen voldoet, of misschien wel een heel ander persoon is dan op de foto dan kan je wellicht beter het contact direct verbreken. Met een gezonde dossis verstand en vertrouwen in je zelf moet je evengoed nadenken voordat je andere personen direct vertrouwd.

Blijf voorzichtig en spreek neutraal af.

Als alles goed voelt en je hebt er vertrouwen in dan zou je kunnen overwegen om een date in te plannen, maar let wel goed op !! Als je een date maakt doe dit dan op een neutrale op een openbare plek waar ( redelijk ) veel mensen aanwezig zijn. Spreek je date goed af en laat je niet verleiden tot dingen die je niet wilt of waar je niet van te voren goed over na hebt gedacht. Daten met een voor jou nog vreemde brengt altijd risico's met zich mee. Laat dan ook altijd iemand weten wat je gaat doen en waar je bent. Neem altijd eigen vervoer zodat je niet van anderen afhankelijk bent. Neem altijd je telefoon mee en zorg dat je een volle accu hebt. Zo zou je altijd om hulp kunnen bellen indien dit nodig is. En date moet leuk en gezellig zijn. Voor beiden partijen. Heb je het niet leuk maak dit dan op een nette manier duidelijk. Je hebt het recht om zonder problemen weg te gaan. Durf je het niet direct aan te geven dan kan je altijd een excuus/smoes verzinnen om aan de date een einde te maken.

Deze tips zijn geld natuurlijk van alle vormen van daten. Blijf jezelf maar vooral wel altijd voorzichtig. Let altijd op jezelf en om de dingen die om je heen gebeuren.